Мобилтел въвежда по-ниски роуминг тарифи

Мобилтел въвежда услугата EUROCALL  и с  нея нови  роуминг тарифи, съобщиха от пресцентъра на компанията.  Услугата ще бъде предлагана в 26 европейски страни чрез мрежите на 86 роуминг партньори, обособени като EUROCALL зона. Новите по-ниски цени са адресирани към клиентите на договор, когато са в роуминг, пише в съобщението.


В рамките на EUROCALL зоната съществуват т.нар. Златни и Сребърни оператори, като цените за роуминг в мрежата на Златните оператори са до 48 процента по-ниски. Златни оператори са Vodafone и всички партньори на Vodafone. Сребърните оператори са останалите роуминг партньори на М-Тел в страните, обхванати от EUROCALL зоната.


Първоначалното активиране на услугата е безплатно, а месечната такса е 3.00 лв. Таксуването е на минута, а цената се отнася както за натоварена, така и за ненатоварена часова зона.
Цените за роуминг за изходящи повиквания са 1.79 лв. за Златен оператор и 2.49 лв., за разговор с абонат на Сребърен оператор. За входящи повиквания цените се съответно 0,79 и 0,99 лв. SMS-те се таксуват по 0,49 и 0,59 лв. Цените са без ДДС.


Абонатите могат да активират услугата Vodafone EUROCALL като изпратят SMS с текст START на кратък номер 1183, като се обадят на *88 или като посетят център на М-Тел.


Едновременно с EUROCALL от днес Мобилтел въвежда единна глобална цена за роуминг, наречена Vodafone WORLD. Тя ще бъде достъпни за всички клиенти на договор на Мобилтел, без да им се налага да се регистрират за дадена услуга или опция.  За Vodafone WORLD  не е необходим абонамент, такса за активиране или месечна такса. Тарифирането е на минута, а единната цена се отнася както за натоварена, така и за ненатоварена часова зона.


В рамките на Vodafone WORLD са обособени три тарифни зони: Балкани, Останалата част от Европа  и Останалата част от света и Русия, които обхващат 148 страни и мрежите на повече от 330 оператора. Съществуват т.нар. "препоръчителни" и "други" оператори. "Препоръчителни" са Vodafone, партньорите на Vodafone и други партньори на Мобилтел. "Други" оператори са останалите М-Тел роуминг партньори. Цените за изходящи повиквания за клиенти на договор  са от 2.19 лв. до 7,59 лв. на минута, а за SMS - от 0.49 лв. до 1,09 лв.


Изходящите повиквания в корабните мрежи и повикванията до сателитни мрежи се таксуват по 13.99 лв на минута, без ДДС.


Изходящите кратки съобщения в тези мрежи се таксуват по 2.19 лв, без ДДС.


От  днес всички клиенти на Мобилтел с предплатени карти ще се възползват от международна роуминг услуга, наречена Prima Roaming. Те ще могат да инициират разговори, а също и да използват WAP и изпращат MMS. Активирането на услугата е при поискване и е безплатно за клиента. Съществуват няколко начина за презареждане на Прима ваучера в роуминг: с обаждане на номер 1113 (за българско меню) или 1114 (за меню на английски),  с електронно презареждане чрез www.mtel.bg, през банкомат и др. 

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK