"Кофихевън" ще открие пет заведения през тази година

Веригата за кафе "Кофихевън интернешънъл" (Coffeehaeven International)ще открие пет заведения през тази година. Това съобщи за "Дневник"Мирон Герасимов, който е ръководител на проекта за България. Първитедве заведения ще са в двата търговски центъра в столицата (молове),които се очаква да бъдат официално открити през следващите седмици.


Първитезаведения "Кофихевън" бяха отворени преди пет-шест години в Полша, аслед това веригата започна да се разраства и в останалите страни отрегиона на Централна и Източна Европа. Концепцията на "Кофихевън" е дапредлага западната кафе култура в страните от региона, обясниГерасимов.


Веригата се разширява паралелно в България и Румъния,като първо ще отвори заведения тук, а след това и на румънския пазар.За целта са създадени смесени дружества между съответно с български ирумънски представители. За разлика от повечето вериги заведения вЕвропа и САЩ "Кофихевън" се разраства именно чрез собствено управлениеи не отдава франчайзингови права.
В момента екипът на "Кофихевън" вБългария преговаря за терена, в който ще бъде третото кафене, като сеобсъждат няколко варианта. Средносрочните планове на веригата са докрая на следващата година да има десет заведения, като част от тях щеса в провинцията.


В заведенията от веригата ще се предлагат кафе,кафе-специалитети и закуски. Кафето ще е с марката на "Кофихевън" и сепроизвежда специално за веригата.


В България постепенно започва дасе налага кафе културата, която е популярна в Западна Европа и в САЩ.Там конкуренцията се води между много и сериозни играчи в сектора. Напазара в България най-яркият представител на веригите за кафе ебългарската "Онда", която вече има десетина заведения в София и сеготви да открива и нови. Преди няколко дни пък от централата на "ТестаРоса кафе" (Testa Rossa caffe) съобщиха за "Дневник", че търсятстратегически партньор за България, чрез който да открият заведениятук. До момента веригата е провела разговори с потенциални българскипредставители, но засега не се е стигнало до споразумение запартньорство, съобщи управляващият директор на компанията в АвстрияЛотар Петцолд. "Теста Роса кафе" е създадена през 1999 г. и е част отавстрийската търговска компания "Ведл" (Wedl).

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK