Софийски съд се нуждае от консултант за преустройството си

Висшия съдебен съвет (ВСС) търси консултант за преустройството на сградата на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура на столичния бул. "Цар Борис III" 54. Консултантът ще трябва да оцени съответствието на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите, да упражни строителен надзор, инвеститорски контрол и да координира минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при проектирането, строителството и преустройството на сградата. Стойността на поръчката възлиза на над 90 хил. лв. без включен ДДС. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на съдебната власт. Реконструкцията трябва да бъде извършена най-късно до края на август тази година.


В процедурата могат да се включат компании, които отговарят на изискванията на ВСС. Те могат да бъдат както български, така и чуждестранни лица. Те трябва да представят копие от годишния си баланс, отчет за приходите и разходите за миналата година, копие от застраховка за професионална отговорност и информация за общия оборот за извършените услуги за предходните три години. ВСС иска и информация за основните договори за консултантска дейност, строителен надзор и инвеститорски контрол през последните три години и образованието и професионалната квалификация на кандидата, на ръководните му служители и на лицата, които отговарят за извършването на услугата. От значение са и търговската репутация на кандидата, референциите, с които разполага, и техническото му състояние. Важно изискване е кандидатите да имат лиценз за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор.


Гаранцията за участие в откритата процедура е 1000 лв. Впоследствие внесената гаранция за участие ще се трансформира в гаранция за изпълнение на договора. Кандидатът, който е определен за изпълнител, ще трябва да внесе допълнителна гаранция преди подписването на договора от 8 хил. лв.


Срокът за закупуване на документацията за участие изтича на 26 май. Цената й е 50 лв. Офертите ще се събират до 5 юни. Всички получени предложения ще бъдат отворени на 8 юни в залата на Висшия съдебен съвет в София. Договорът ще бъде предложен на компанията, която е отправила офертата с най-ниска цена. Дневник

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK