"Актив пропъртис" купи още два имота в Пловдив

Дружеството иска да построи логистичен център

"Актив пропъртис" е едно от дружествата, които се насочват и към проекти в Пловдив и района

© Юлия Лазарова

"Актив пропъртис" е едно от дружествата, които се насочват и към проекти в Пловдив и районаДружеството със специална инвестиционна цел "Актив пропъртис" е придобило правото на собственост върху 8/12 идеални части от два недвижими имота в Пловдив, съобщи Българската фондова борса. Това са дворни места, съответно с незастроени площи от 5475 кв.м и 11 047 кв.м. От дружеството отказаха подробности относно стойността на сделката и местоположението на новите придобивки. Изпълнителният директор на компанията Дилян Панев заяви пред "Дневник", че това е четвъртият инвестиционен проект на "Актив пропъртис" АДСИЦ.


Към настоящия етап компанията успешно развива трите си други проекта. Първият е шоурум в новопостроена сграда на бул. "Цариградско шосе" 101 в София, което е отдадено под наем на най-голямата румънска компания за производство на мебели - "Моб експерт", за срок от пет години. Вторият инвестиционен проект, планиран от "Актив пропъртис", е покупка на административна сграда в източната индустриална част на Пловдив, а третият, който стана факт в началото на март, е покупката на 45 декара земеделска земя в местността Орешака, намираща се в землището на село Крумово. Земеделската земя се състои от шест недвижими имота, разположени един до друг в непосредствена близост до летището в Пловдив. Панев тогава обясни, че тече процедура за промяна на статута на земеделската земя в индустриална зона. Въпросните имоти се намират до индустриалната част на летището и са подходящи за изграждане на логистичен център.


Панев уточни, че на настоящия етап все още се обмисля дали осъществяването на този проект и изграждането на терминалите да се реализира от "Актив пропъртис", или след смяната на статута на земеделската земя да се търси купувач на имота. Общата инвестиция на дружеството за покупката на 45-те дка земя е 439 хил. лв., т.е. по 5 евро на квадратен метър. Панев допълни, че предстои да се финализира петият инвестиционен проект на дружеството, а именно покупката на подземните гаражи в бизнес център "Филипополис". За въпросните имоти бе подписан предварителен договор в началото на годината, като пусковият срок на комплекса е в края на 2006 г.
Според Панев към настоящия етап дружеството е инвестирало около 6.2 млн. лева, като освен собствените средства е използван и банков кредит в размер на 300 хил. евро, договорът за който се сключи през миналата година. Динамичното развитие на компанията предполага, че капиталът на дружеството ще бъде увеличен, като намеренията са до края на годината да надхвърли 20 млн. лева.


В края на миналата година дружеството предприе процедура по увеличаване на капитала си от 650 хил. лв. на 5.2 млн. лв., като издаде нови 4.55 млн. акции с номинална стойност 1 лв. за акции. Емисионната стойност за акция възлиза на 1.10 лв., а цялата партида е с обща стойност от 5.005 млн. лв.


През последния месец акциите на "Актив пропъртис" се търгуват в диапазона между 1.40 - 1.50 лева за брой. Последната сделка по позицията е от 20 април четвъртък, когато чрез една сделка се прехвърлят 5000 акции при единична цена от 1.41 лв. за брой.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK