"Актив пропъртис" започна годината с печалба

Дружеството със специална инвестиционна цел "Актив пропъртис"отчете печалба в размер на 28 хил. лв. за първото тримесечие на тазигодина, показва финансовият му отчет. Приходите на дружеството засекюритизация за имоти са в размер на 72 хил. лв., като от тях 68 хил.лв. са от наеми. Печалбата за първите три месеца е почти колкоторезултата към края на миналата година в размер на 30 хил. лв. Това етака, тъй като дружеството започна реално да генерира повече приходи отсредата на миналата година, защото получи лиценз за извършване надейност в края на април 2005 г. Въпреки това обаче пловдивският фонд заимоти е едно от трите дружества заедно с "И Ар Джи капитал" - 1 и 2,чиято печалба за миналата година подлежи на разпределение за дивидент,тъй като приходите са формирани главно от наеми, а не само от преоценкана активи. Според закона за АДСИЦ дружествата са длъжни да разпределятминимум 90% от положителния си финансов резултат за дивидент.


Общите активи също нарастват и достигат 6.257 млн. лв., катотова е следствие от придобитите сгради и терени, които вече са за 3.832млн. лв. без разходите за придобиването им. Дружеството отдава под наеммагазин заедно с паркоместо от "Бизнес център Актив" в София, както итриетажна административно-производствена сграда в Пловдив с разгънатаплощ 2400 кв.м. През първите три месеца на годината не са извършванистроежи, ремонти и подобрения на притежаваните имоти.


Последната придобивка на дружеството е правото на собственоствърху две дворни места в Пловдив, съответно с незастроени площи от 5475кв.м и 11 047 кв.м.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK