Мобилни лаборатории ще улесняват меренето на колите

Предпазните огради по републиканските пътища ще бъдат подменени

Управление "Пътни такси и разрешителни" към Изпълнителнатаагенция "Пътища" търси компания, която да й достави до пет нови мобилнилаборатории, става ясно от обявлението за обществената поръчка велектронния регистър. Лабораториите ще контролират теглото и габарититена моторните превозни средства в страната. Те трябва да бъдат доставенив рамките на следващите две години. Средствата за изпълнението напроекта ще бъдат осигурени от държавния бюджет.


В момента изпълнителната агенция вече набира оферти за изборна компанията, която да изпълни поръчката. Срокът, до който могат да сеподават предложенията, изтича на 6 юни. Документацията, необходима заучастие, може да се закупи до 28 май срещу 1000 лв.


За да бъдат допуснати до участие в процедурата, компаниите щетрябва да заплатят гаранция за участие от 5 хил. лв. Това по закон е доедин процент от стойността на цялата поръчка. Освен това кандидатът,който бъде определен за изпълнител на проекта, ще трябва да заплати игаранция за доброто му изпълнение, която е определена на 5 на сто отстойността на договора. Тя трябва да се представи в момента наподписването му.
Кандидатите в процедурата ще трябва да отговарят на условиятана агенцията и на законовите изисквания. Те са длъжни да докажатикономическо и финансово състояние и технически възможности иквалификация. До участие в процедурата ще бъдат допускани само лица,регистрирани по търговския закон.


Предвижда се всички оферти да бъдат отворени на 6 юни вадминистративната сграда на изпълнителната агенция на столичния бул."Македония". След това специална комисия ще прегледа и оцени полученитеоферти. На базата на тези оценки ще бъде избран и изпълнител напоръчката. Един от основните фактори, които ще повлияят при избора, епредлаганата цена за изпълнение. Договорът ще бъде предложен накомпанията, отправила икономически най-изгодната оферта.


В момента управлението "Пътни такси и разрешителни" къмагенция "Пътища" набира оферти и за избор на компания, която дадостави, монтира и поддържа нови стоманени предпазни огради по пътищатаот републиканската пътна мрежа. Проектът включва и ремонт ивъзстановяване на съществуващите заграждения. Той ще засегнерепубликанските пътища във всички области в страната. Предпазнитезаграждения трябва да бъдат подменени и ремонтирани за следващите тригодини. Гаранцията за участие в процедурата е по 10 хил. лв. за всякаотделна част от процедурата. Кандидатите трябва да имат най-малко 2млн. лв. годишен оборот от извършване на пътностроителни дейности отпредходните три години за всяка от позициите, за които кандидатстват.За да го докажат, те е необходимо да представят копия от баланса си, ототчета за приходи и разходи и данъчни декларации за трите години. Освентова те трябва да имат собствени машини за набиване на колчета, договорза доставка на еластична ограда и квалифициран и обучен персонал.Документацията за участие може да се закупи до 16 юни срещу 500 лв.Срокът за подаване на офертите изтича на 26 юни. Те ще бъдат отворенина същата дата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK