Червен бряг ще купува контейнери за смет

Община Червен бряг обяви открита процедура за доставка на около 476 контейнера тип бобър за нуждите на града и кметствата на територията на общината. Решението за покупката беше взето на заседанието на общината. Тогава беше внесено предложение за отпускане на дългосрочен безлихвен заем за закупуване на съдове за смет, с което да се подобри организацията по сметосъбирането и сметоизвозването. На сесията беше гласуван и целеви разход от бюджета на общината за 200 хил. лв. за доставка на контейнери. Останалите средства ще бъдат осигурени от безлихвен заем от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда). Съдовете за смет трябва да бъдат с вместимост 1100 л и полезен товар 440 кг. Контейнерите трябва да бъдат изработени от стомана 08КП с дебелина 2 мм. Тялото на съда трябва да има и 4 железни опорни колела и допълнителна заварка против кражба. Според поръчката 50 контейнера ще бъдат за Червен бряг, останалите 426 съда ще се доставят до населените места след отпускането на безлихвен заем. Точното количество на контейнерите ще бъде определено според предлаганата от кандидата единична цена и осигурените от възложителя средства. Крайният срок за изпълнение на поръчката е 31 декември 2006 г.


Гаранцията за участие в процедурата е 1600 лв. Гаранцията за изпълнение на договора е 3% от стойността на договора без ДДС. Тя може да бъде парична сума или банкова гаранция. При подбора на изпълнителя предимство ще бъде дадено на икономически най-изгодната оферта. Документацията за участие се получава до 23 май срещу 50 лева. Срокът за подаване на офертите или заявленията за участие е до 31 май. Срокът на валидност на офертите е до 90 дни от крайния срок на получаването им. Подадените оферти ще бъдат отворени на 1 юни в заседателна зала на община Червен бряг.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK