Новини от гилдията

ДАИТС и "Майкрософт" ще подпишат меморандум за сътрудничество


Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) Пламен Вачков и вицепрезидентът на "Майкрософт" Ерик Ръдър ще подпишат на 3 юли в София меморандум за сътрудничество. Документът предвижда дългосрочно стратегическо партньорство и разбирателство в областта на стратегическото планиране, правителствената програма за сигурност, инициативи за подобряване на цифровата грамотност, възможности за иновативно преподаване и обучение.


Представители на световния ИТ елит ще посетят България


Известни специалисти от областта на информационните технологии ще посетят България от 3 до 5 юли по инициатива на Държавната агенция за информационни технологии (ДАИТС), съобщиха от ведомството. Сред гостите е вицепрезидентът на "Гугъл" и председател на борда на Международната корпорация за интернет имена и интернет адреси (ICANN) д-р Винт Сърф, известен като един от създателите на интернет. По време на разговорите ще бъдат обсъждани действия за ускорено развитие на информационното общество и възможности за съвместна дейност."Тази визита е признание, че развитието на информационното общество като цяло представлява един от основните приоритети на българското правителство", каза председателят на ДАИТС Пламен Вачков.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK