"Феърплей пропъртис" купи хотел в Банско

Дружеството със специална инвестиционна цел "Феърплей пропъртис" купи хотел "Св. Иван Рилски", съобщи Българската фондова борса. В хотела, който е разположен в зимния курортен град Банско, ще бъдат вложени 14 млн. лева. Досегашният собственик на хотела бе "Иван Рилски пропъртис", като предварителният договор за придобиване в завършен вид на четиризвездния хотел от "Феърплей пропъртис" се сключи на 26 юли. Днес предстои да бъде учредено и правото на строеж на хотела, като срокът за построяването му е до края на март 2007 г.


Хотелът ще бъде с обща застроена площ 8887.07 кв.м, разположени на 6 нива на и над терена, и 4350.38 кв.м, разположени на три нива под терена. Той е част от комплекса "Св. Иван Рилски, SPA & апартаменти" на "Феърплей интернешънъл", в който ще има и четири сгради с общо 162 апартамента, предназначени за продажба. След завършването му хотелът ще остане собственост на "Феърплей пропъртис" АДСИЦ и ще бъде отдаден под наем на специализирана в управлението на хотели фирма.


"Сделката за придобиване на хотела е част от планираните инвестиции на дружеството за 2006 г., за която съветът на директорите беше овластен от общото събрание на акционерите на 6 юни тази година. С едновременното притежание на имоти в морски и в планински курорти освен намаляването на риска по чисто географски признак ще се постигне и взаимно допълване на доходоносните месеци от управлението на придобитите имоти до практически всички календарни месеци от годината", каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на "Феърплей пропъртис" АДСИЦ.


На 19 юли тази година беше вписано увеличението на капитала на "Феърплей пропъртис" АДСИЦ до 25.350 млн. лв. Ден след това беше взето решение за ново увеличение до 50.700 млн. лева. Сделката за закупуването на хотела "Св. Иван Рилски" е част от инвестиционната програма на дружеството със специална инвестиционна цел за тази година. Друг негов проект е свързан с ваканционното селище "Санта Марина" край Созопол, където дружеството има няколко сгради.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK