"Лендмарк" купи два бизнес центъра в София

Сделките за 14 млн. евро вече са финализирани

Инвестиционният фонд "Лендмарк пропърти България" прибави два нови имота в портфейла си, след като миналата седмица сделките бяха финализирани успешно. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Таня Косева-Бошова. Общата стойност на покупките е 14 млн. евро. Двата имота са в София. Единият е логистична и офис сграда край летището, а другият е бизнес център на бул. "България". Така в портфейла на фонда вече има 6 имота - по три в София и на морето.
Инвестиционният имот край летището е дългосрочно нает от куриерската компания "Ди Ейч Ел България" (DHL). Сградата е с разгърната застроена площ 5 хил. кв.м и е построена по изискванията на международната фирма. Инвестицията е направена при разчет за първоначална възвращаемост от 9% и цена 6 млн. евро. Това е първата логистична сграда, която влиза в инвестиционния портфейл на "Лендмарк".
Втората покупка за 8 млн. евро е офис сграда, разположена на бул. "България" и бул. "Иван Евст. Гешов", в непосредствена близост до бензиностанцията на "Шел" и магазин "Фамилия". Продавач и първоначален инвеститор на проекта е "Блу пойнт" ЕАД с изпълнителен директор на дружеството Теодорос Аргирос. Сградата е в процес на строеж и ще бъде завършена през август 2007 г.
Проектът е дело на известния архитект Атанас Панов. Обектът е на 6 етажа и ще предлага 6.5 хил. кв.м офис площи за отдаване под наем и отворени пространства от 850 кв.м на етаж. Центърът има и подземни гаражи. В момента се водят преговори с големи международни компании за наемането й.
Това е втората офис сграда на "Лендмарк" в София, след като миналата година дружеството купи бившия "Соравия център" на бул. "Цар Освободител" срещу посолствата на Италия и Австрия у нас. Първите придобити имоти на фонда бяха във Варна. Единият е бившата Военна болница, където се строи бизнес хотел заедно с офис и търговски площи, а вторият e имот на териториалната данъчната дирекция. През май тази година "Лендмарк" придоби и 50% от капитала на акционерното дружество "Блек сий Рама", което строи голф игрище край Балчик
Акционери в "Лендмарк пропърти България" са "Алтима партнърс" - фонд, създаден първоначално през 1999 г. от Дойче банк, втората по големина исландска банка Ландсбанки и британската компания "Горт секюритис", собственик на хотел "Радисън" в София.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK