"Доминант финанс" продаде 51% от "Промота аеропарк"

"Доминант финанс" продаде 51 на сто от капитала на "Промота аеропарк" за 51 хил. лв. Сделката беше осъществена на блоков сегмент на "Българска фондова борса" (БФБ). Купувач на пакета е Константинос Григориос Топалоглу, като за 25.5 хил. акции Топалоглу е платил по 2 лв. за акция. Последната сделка с акции на дружеството беше в средата на юни, когато се изтъргуваха 700 акции на цена от 1 лв.


Според регистърa на Комисията по финансов надзор Топалоглу притежава 8 на сто от капитала на "Доминант финанс", като нaй-много акции от капитала на дружеството притежава Димостенис Йоанис Харакидас - 48.43 на сто.


"Доминант финанс" придоби 98.6 на сто от капитала на "Промота аеропарк" на 15 юни тази година чрез блокова сделка, като плати по 0.02 лв. на акция за общо 49.3 хил. акции. Продавач на пакета беше регистрираното в САЩ, щата Делауеър, дружество "Промота интернешънъл" АД. Същия ден при нормална търговия дружеството закупи още 700 акции на цена от 1 лв., с което придоби общо 100% от капитала на "Промота аеропарк".
"Промота аеропарк" е учредено през 2003 г. и е с предмет на дейност покупка, строеж, обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба. След продажбата "Доминант финанс" държи 49 на сто от капитала му.


Освен в "Промота аеропарк" "Доминант финанс" има инвестиции в още девет дружества, сред които и "Юрокапитал Битекс", където в края на юни 2006 г. притежава 43.10%, според междинния отчет на дружеството, представен на БФБ. Останалите дружества, в които "Доминант финанс" има инвестиции, са чуждестранни - Diamandco A.B.E.E., Hellenic Supply Union S.A., Astria S.A., Endysi S.A., El Vi.Fil S.A., Thrace Sport Equipment S.A., Nothern Greece Medical Equipment S.A. и Farmer S.A.


Последна сделка с акциите на "Доминант финанс" е имало на 8 август, когато на борсата са били изтъргувани 10 акции на средна цена 1820 лв. за акция.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK