"Актив пропъртис" направи нова инвестиция за над 2 млн. лв.

Дружеството със специална инвестиционна цел "Актив пропъртис" е придобило правото на собственост върху подземен гараж в Търговски и административен комплекс в Пловдив, а стойността на сделката е малко над 2.138 млн. лв. В края на миналата седмица фондът за имоти сключи и договор за банков заем в размер на 400 хил. евро. Средствата ще се използват за доплащане на гаража в комплекса, заяви за "Дневник" Дилян Панев, изпълнителен директор на дружеството със специална инвестиционна цел. Търговският център се намира в централната част на Пловдив, на улица "Капитан Райчо", а в подземния гараж има 109 паркоместа.


Това е четвъртият проект на пловдивското дружество за имоти. Освен него той притежава няколко дворни места в регулация в Пловдив, поземлен имот с административна сграда в града и магазин и паркоместа в административна сграда на бул. "Цариградско шосе" в София.


"Актив пропъртис" е едно от трите дружества, които разпределиха дивидент от печалбата си за миналата година, заедно с двата фонда "И Ар Джи".
За първото полугодие нетната печалба на фонда за имоти достигна 459 хил. лв. Година по-рано той не извършваше дейност и не отчете финансов резултат, но към края на 2005 г. той беше 30 хил. лв. Значителното повишение към 30 юни се дължи на приходите от продажба на 45 дка земя в пловдивската местност Орешак за 905 хил. лв. Дружеството я закупи през март за 439 хил. лв., като три месеца по-късно успя да я продаде на двойно по-висока цена. Една част от имотите там обаче - около 12 дка, влязоха в регулация, което автоматично повиши цената им. Дружеството е получило и приходи от наеми в размер на 145 хил. лв., или общите приходи от дейността са 1.05 млн. лв.


Акциите на дружеството не са от активно търгуваните на борсата, но цените им остават стабилни и постепенно се повишават. Последната сделка с тях беше сключена на 1 септември, когато минаха 390 книжа на цена от 1.55 лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK