"Хиполенд" ще открие магазин в чужбина

Веригата за продажба на детски играчки и стоки "Хиполенд" възнамерява да открие свой магазин извън България, съобщи маркетинг директорът на компанията Явор Николов. Намеренията на "Хиполенд" са да стъпи на пазара в някоя от съседните страни, като в момента проучва условията основно в Гърция, Македония и Румъния. Първоначалните планове са това да се случи към края на следващата година или в началото на 2008 г.


В момента "Хиполенд" има общо четири магазина - в Пловдив, Варна и Бургас, а четвъртият е в новооткрития преди дни "Централ мол" (Central Mall) във Велико Търново, където се разполага на площ от 700 кв.м. Инвестицията в откриването му възлиза на 200 хил. лв. До края на годината "Хиполенд" ще открие и още два магазина в София. Първият от тях ще отвори официално врати още утре заедно с третия за столицата търговско-развлекателен център от типа мол "Скай сити" в кв. "Гео Милев". До края на ноември се очаква да заработи и собственият търговски център на "Хиполенд". Той ще се намира в столичния кв. "Люлин" и ще е на площ от 2 хил. кв. метра. Очаква се покрай новите обекти да бъдат открити 250 работни места. За тази година общият обем на планираната инвестиция възлиза на 8 млн. лв. Плановете на "Хиполенд" за следващата година са да открие още пет магазина в различни градове в страната.


"Хиполенд" ООД засега е най-голямата българска компания, която изгражда търговска верига за детски стоки. Тя предлага около 9 хил. български и вносни артикула, които включват играчки, дрехи, обувки, книжки, детска и бебешка козметика, бебешки легла и колички, бебешки аксесоари, велосипеди и др. Компанията предлага и продукти със собствени търговски марки Hippo Shoes и Hippo Toys.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK