Нови тролейбуси ще обслужват градския транспорт

Те ще могат да се ползват от трудно подвижни хора

"Столичен електротранспорт" ЕАД ще купи 30 нови тролейбуса, става ясно от информацията, публикувана в електронния регистър на обществените поръчки. Новите тролеи задължително трябва да са с нисък под, така че да могат да се ползват от трудно подвижни и възрастни пътници. Освен това те ще са със специални технически характеристики, които да намалят разхода на електричество и средствата за поддръжката им. Дружеството ще купи 20 тролея с две оси, а останалите 10 ще са с три оси, нисък под и с капацитет не по малко от 120 души, включително правостоящите пътници.


"Столичен електротранспорт" възнамерява да купи новите машини на лизинг със срок на договора най-малко седем години.


В момента тече набирането на офертите. Кандидати по поръчката могат да бъдат както български, така и чуждестранни компании. Те ще трябва да заплатят гаранция за участие от 180 хил. лв. По закон тази сума е най-много един процент от стойността на цялата поръчка. До участие в процедурата ще бъдат допуснати само компаниите, които отговарят на изискванията на столичния електротранспорт. Те е необходимо да докажат икономическата, техническата и финансовата си възможност да изпълнят поръчката. Сред важните изисквания на дружеството е кандидатите да имат приходи от продажби за последните 3 години от поне 10 млн. лв. Освен това кандидатите трябва да представят и препоръки от най-малко три купувача за доставката на подобни на поръчваните тролейбуси. От "Столичен електротранспорт" изискват и копия от финансовите отчети за последната година. Кандидатите трябва да разполагат със сертификат за качество ISO 9001-2000. Освен това от значение е да разполагат със сервиз в София за гаранционно обслужване на доставените тролейбуси.


Срокът, до който ще се приемат офертите за изпълнение, изтича на 13 ноември. На същата дата изтича и срокът, до който ще могат да се купят и необходимите за участие документи. Цената им е 250 лв. Всички получени оферти ще бъдат отворени на 15 ноември. След това получените предложения ще бъдат оценени от специална комисия и ще бъде избран изпълнител на доставката. Договорът ще бъде предложен на компанията, отправила икономически най-изгодната оферта. Спечелилата компания ще трябва да внесе и гаранция за добро изпълнение на договора от 4.5 процента от стойността му.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK