Увеличението на капитала на "Инвест пропърти" започва

Дружеството със специална инвестиционна цел за секюритизация на имоти " Инвест пропърти" започва от сряда първоначалното си увеличение на капитала. Фондът ще предложи за записване 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Те ще се записват срещу същия брой права, които се предлагат също от днес. В момента капиталът на дружеството е 500 хил. лв.


Борсов член, който ще поеме и извърши първичната продажба на правата, е Първа финансова брокерска къща, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка, е Интернешънъл асет банк.


Дружеството ще се насочи към развитие на няколко проекта в Северозападна България и основно Враца, Монтана и Видин, става ясно от проспекта на му.
В идеалния център на Враца фондът планира да изгради луксозна жилищна сграда, която ще включва апартаменти и търговски площи. Комплексът ще е с 9000 кв.м разгъната площ, а общият размер на инвестицията ще надвишава 5.2 млн. лв.
Дружеството смята да изгради и индустриален парк в града на площ от 25 хил. кв.м. Проектът ще отнеме 15 месеца и е на стойност 1.7 млн. лв. Третият проект ще бъде във Видин, като там също ще се изгражда индустриален парк, като планираната инвестиция е 2.7 млн. лв.


След първоначалното увеличение на капитала от дружеството смятат да направят второ с 5 млн. лв.
"Инвест пропърти" е със седалище във Враца и според информационния регистър ДАКСИ учредители са няколко физически лица, като с най-голям дял е Михаил Петков, който е записал 55%. Институционален инвеститор във фонда за имоти с 30% е инвестиционното дружество "Елана високодоходен фонд".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK