Транспортната компания "Мори груп" отвори свой филиал в България

Транспортно-логистичната компания "Мори груп" (Mory group) отвори свой филиал в България, съобщи управителят на дружеството у нас Румяна Йорданова. Той се намира в София, в логистичния терминал на "Франс Маас" в индустриалната зона на Гара Искър. "Мори груп" работи на българския пазар от около 7 години, като досега дейността й се е осъществявала чрез търговски представител. Откриването на собствен филиал е част от преструктурирането на групата във всички страни от региона, като България е била предпоследната, в която дружеството е нямало собствен филиал.


Дейността на "Мори груп" в Източна Европа и Северна Африка се ръководи от подразделението й LDI. Дружеството работи в Полша, Словакия, Чехия, Унгария, Румъния и България и страните от Северна Африка. Всички филиали разполагат със собствени експлоатационни центрове. LDI има годишен оборот от 50 млн. евро и разполага с около 400 служители.


Като цяло "Мори груп" работи в цял свят и разполага със 150 центъра на експлоатация и около 7 хил. служители. Компанията разполага и с 600 хил. кв.м складова площ. Оборотът й за миналата година възлиза на 813 млн. евро. Компанията работи в четири основни направления. Това са веригата за снабдяване, вътрешен транспорт, международен транспорт и логистика и специализирани доставки. Тя предлага цялостна гама от логистични и спедиторски услуги, сред които експресен транспорт, транспорт на обемни пратки или цели товари, митническото оформяне във всички случаи, проследяване на пратката в реално време и др.


Компанията предлага сухопътен, въздушен и морски транспорт. "Мори груп" разполага с широка мрежа от партньори, сред които американската EGL, а наскоро компанията закупи и "Сет карго" (Set Cargo), която е специализирана в трансокеански транспорт. Целта й е да засили партньорствата си с големи фирми от Западна Европа със собствена развита мрежа.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK