Бившият оръжеен завод "Бета" пуска машини за строителството

"Бета индъстрийс корпорейшън" - Червен бряг, ще пусне в производство многофункционална строителна машина "Галмак 115", съобщи Татяна Тодорова, началник на отдел "Маркетинг" в предприятието. Тя уточни, че продуктът е съвместна разработка с италианската компания "Тесмек" (Тesmec), която ще доставя кабината, двигателите, колелата, кормилните уредби и елементите по хидравликата. Бившият оръжеен завод ще произвежда всички останали възли и елементи по металната част - шасита, стрели, радиатори и други, обясни Тодорова. Цената на изделието е приблизително 151 хил. евро. Очакваме интересът и от български, и от чуждестранни компании да бъде голям, тъй като машината е на принципа "купуваш едно, получаваш шест", поясниха от компанията. Към устройството могат да се прикачват хидравличен чук, копач, товарач, платформа за повдигане, фадрома и повдигачи, с които функционира като мотокар. Най-уникалната опция на новото изделие е, че може да копае канали на 1.5 метра встрани от колелата, което е голямо удобство за направата на крайпътни канавки. Машината е с четирицилиндров дизелов двигател "Перкинс". От компанията заявиха, че вече са получили поръчка за доставката на шест машини за Италия. Изделието е носител на златен медал на тазгодишния Пловдивски панаир. От отдел "Маркетинг" смятат, че машината ще се наложи на пазара, но не се наеха с конкретни прогнози. Според ръководството на компанията цената е сравнително висока за българския пазар, но подлежи на договаряне с отделните клиенти. От дружеството уточниха, че в момента "Бета" работи и по друг съвместен проект с "Тесмек" - за построяването на тренджер, предназначен за изкопаване на канали и полагане на кабели и тръбопроводи.


--------


Предприятието е изградено на мястото на бившето оръжейно предприятие ."Бета" се наложи като една от водещите фирми в България в областта на машиностроенето, металообработването и карното производство. Фирмата включва редица производствени звена, които произвеждат и контролират широка гама изделия с приложения в карното производство, краностроенето, промишлеността и бита. През последните години бяха внедрени в производство изделия от подемно-транспортна техника. Почти цялата продукцията на "Бета" се изнася за европейските пазари.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK