Петима кандидати наддават за пътя Плевен - Никопол

Пет предложения са подадени в търга за ремонт на пътя Плевен - Никопол. Кандидатите са българските фирми Пи Ес Ай (PSI), "Холдингово дружество Пътища" и консорциум "АБ-Инженеринг" (AB - Engineering), австрийската фирма "Щрабаг" (Strabag) и португалската "Лена" (Lena Engenharia e Construcoes S. A.). Това съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Реализацията на проекта се финансира по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество с Румъния, финансов меморандум 2004.


Общата дължина на пътя, който ще се ремонтира, е 45 км и преминава през шест селища. По проекта се предвижда да бъдат ремонтирани и четири големи съоръжения по трасето на отсечката. Пътят е проектиран за скорост 60-80 км в час. На места е с широчина 7 м на 10.5 м и 6 м на 9 м.


Освен цената, която е водещ критерий за определянето на победителя, другите са изискване за годишен оборот от 6.5 млн. евро за последните три години. Освен това кандидатите трябва да са изпълнили през последните две години поне два проекта на стойност 3.8 млн. евро, което се изчислява като рехабилитация на път с дължина поне 30 км или ново строителство на път с ширина 7.5 км и дължина поне 7 км.
Бъдещият изпълнител трябва да ремонтира път Плевен - Никопол за две години. Гаранционният срок е 12 месеца. Крайният срок за разплащането с изпълнителите е 2 месеца след предаваното на готовия обект. Рехабилитацията на пътя ще улесни трафика, ще подобри безопасността и ще го приведе към изискванията на европейските стандарти, се казва в съобщението на строителното министерство.


---------------
МРРБ откри зелен телефон, на който се приемат сигнали за корупция. Номерът на телефона е 080011918. Той се набира без код за София от цялата страна. Обажданията са безплатни и ще се записват автоматично. На зеления телефон няма да се приемат сигнали, засягащи други звена на държавната администрация. Подаващите корупционни сигнали трябва да оставят имената си и координати за връзка, за да могат служители на министерството да се свързват с тях при необходимост от доуточнения. Анонимни сигнали няма да се разглеждат.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на НИКОПОЛ
    *****
    Неутрално

    МНОГО ПРИКАЗКИ И НИЩО

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK