"Мол Варна" ще включва ледена пързалка

Търговско-развлекателният комплекс "Мол Варна", в който инвеститор е "Интерсервиз Узунови", ще включва ледена пързалка с размери 600 кв.м. Тя ще се намира на един етаж заедно с останалите забавления и ще се управлява от международен оператор, обявиха в сряда инвеститорите. Компанията вече е избрана, но ще бъде обявена, след като се подпише окончателният договор.


Пързалката ще е остъклена и ще предлага гледка към града. Тя ще има едно и също работно време заедно с кината и заведенията за хранене. Целта е да бъде част от всички атракционни за забавление в центъра.


Изграждането на "Мол Варна" започна в средата на септември. Обектът трябва да е готов до края на следващата година. Инвестицията в него ще е около 30 млн. евро. Първоначалните планове предвиждаха общата застроена площ на комплекса да е 65 хил. кв.м. Инвеститорът обяви вчера, че е купен допълнителен терен, който ще позволи разширението на общата застроена с още 5 хил. кв.м. От него площта, която ще се отдава под наем, ще е 31 хил. кв.м. В комплекса ще има разнообразни магазини за дрехи, аксесоари и стоки за дома, заведения, хипермаркет и др.
Компанията, която ще отдава площите под наем, е "Фортън интернешънъл". Дружеството е поделение на "Адрес груп" и е представител за България на "Кушман и Уейкфийлд". Самият проект е разработен от "Чапман Тейлър".


Съвсем наскоро друг инвеститор обяви проекта си за изграждането на търговско-развлекателен комплекс във Варна. В началото на октомври беше направена първата компка на "Пфое мол", в който инвеститор е "Мото-Пфое". Центърът ще бъде с разгърната площ над 26 000 кв.м, от които 17 500 кв.м магазини. Размерът на първоначалните инвестиции в мола е над 12 млн. евро. Комплексът трябва да е готов до края на ноември следващата година.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK