Започва увеличението на капитала на ,,Форуком фонд имоти"

Първият ден за първична продажба на правата на ,,Форуком фонд имоти" е днес, както и първият ден, в който могат да се запишат акции на дружеството. На инвеститорите ще бъдат предложени общо 165 хил. права, всяко от които дава възможност за записване на една акция с номинална и емисионна стойност 1 лв. В момента капиталът на дружеството е 550 хил. лв. Първичната продажба на правата ще продължи до 10 ноември, а вторичната - до 14 ноември. Акции могат да се записват до 6 декември.


,,Форуком фонд имоти" е едно от най-новите дружества със специална инвестиционна цел, което получи лиценз от Комисията за финансов надзор през септември. Дружеството е учредено през април с неограничен срок на съществуване и основната му дейност ще е бизнесът с индустриални площи и жилищни сгради. Негови учредители са ,,Форуком и компания" с половината капитал, ,,Аква-3" с 20% и двата фонда на ,,Бенчмарк АМ" - ,,Бенчмарк фонд-1" и ,,Фонд-2", които държат общо 30% от акциите. Според проспекта за публично предлагане дружеството може да инвестира до 90% от активите си в урегулирани парцели в градове или в курортни селища и поравно - до 70%, могат да са вложенията в нерегулирани парцели и в сгради в строеж. Най-малко - до 30% от активите, е възможно да бъдат инвестирани в земеделска земя. И четирите типа инвестиции ще бъдат правени в Южен централен район. За предназначението на сградите ограниченията са по-малко - максимум 90% от активите могат да се влагат както в жилищни, така и в хотелски, търговски и офис имоти, такова е ограничението и за производствени сгради.Досега ,,Форуком" има сключени договори за покупка на производствена сграда в Хасково, която е замразена на етап груб строеж, и на парцел до Созопол. Сградата в Хасково се намира в крайните части на града и е завършена почти наполовина. Строежът й е започнал през 1984 г. и е спрял през 1991 г. Фондът е купил незавършената постройка за 375 хил. лв. и плановете са сградата да бъде завършена до април 2007 г. Разгънатата й застроена площ е около 6140 кв.м. Край Созопол компанията за имоти ще строи вилно селище, което трябва да бъде готово до юни 2008 г. Разходите по покупката на земята и изграждането са 3.62 млн. лв., като след това се прогнозира, че общите приходи ще бъдат 3.29 млн. евро, а разгънатата застроена площ на сградите ще е 4 хил. кв.м.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK