"Макс телеком" ще достaвя услуга за следене на GSM

Българският оператор "Макс телеком" ЕООД подписа споразумение с шотландската компания Trisent Communications да бъде изключителен доставчик на технологията й за следене на мобилни телефони, съобщиха в понеделник двете компании. Става дума за нова услуга, подходяща за мобилни мрежи от второ и трето поколение, която ще бъде достъпна през март 2007 г. Trisent Communications предлага начин за проследяване на мобилни телефони, без да се налагат подобрения в изградените мобилни мрежи, което го превръща в алтернатива на GPS системите. Проследяването на GSM-те не изисква монтиране на допълнителни съоръжения и е възможно навсякъде, където телефонът работи. Услугата може да се ползва с всеки модел телефон след инсталиране на софтуер.


Според изпълнителния директор на "Макс телеком" Джон Мънъри пазарът на подобни услуги непрекъснато расте. От компанията се надяват да привлекат за клиенти компании, чиито служители пътуват често, хора, които работят сами и имат нужда от сигурност, частни медицински компании, родители, които се тревожат къде са децата им. "Разбира се, уважаваме правото на лична тайна на всеки човек, затова предлаганите от нас услуги не позволяват извършване на злоупотреби или неправомерна употреба", допълни Мънъри.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK