Купиха по-голяма част от правата на ,,Форуком фонд имоти"

Още в първия си ден за търговия на борсата 71.64% от правата на ,,Форуком фонд имоти" бяха купени на първичния пазар на цени от 0.02 до 0.20 лв. за брой. Максималната цена от 20 ст. беше постигната само при първата сделка с 5 хил. права, след което цената се понижи до 0.05 лв. и последните покупки станаха за 0.02 лв. за право. Общо 118 200 броя от книжата минаха през търговията, като за следващите дни на аукциона, който ще продължи до 10 ноември, остават 46 800 права. До 6 декември ще могат да се записват новите акции, които са с номинална и емисионна стойност 1 лв. Това е първото увеличение на капитала на дружеството, който в момента е 550 хил. лв., и ако бъдат записани всички акции, той може да достигне 1.2 млн. лв.


Парите, които дружеството набере, ще бъдат използвани за първите два проекта - довършване на производствена сграда в гр. Хасково и вилно селище край Созопол. Границите за бъдещите инвестиции са широки - в жилищни и търговски площи, в незавършени сгради и в земеделска земя, планира се обаче те да бъдат правени в Южния Централен район на България. Сградата в Хасково е купена, след като дълги години тя е била замразена след завършването на грубия й строеж, завършването трябва да стане до април 2007 г. Според мениджърите на фонда в производствените площи съществува голяма пазарна ниша, към която ще бъде изгодно да се насочат. До юни 2008 г. е срокът за завършване на вилното селище до морето. То ще бъде с разгъната застроена площ 4 хил. кв.м. Около 870 хил. лв. ще бъдат разходите за строежа на сградата в Хасково, а за вилното селище ще бъдат похарчени 3.62 млн. лв. Учредителите на ,,Форуком фонд имоти" са ,,Форуком и компания" ООД с 50% от капитала, ,,Аква-3" ООД с 20%, както и два фонда - ,,Бенчмарк фонд-1" и ,,Бенчмарк фонд-2", които държат общо 30% от акциите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK