,,Инвест пропърти" вече е публично дружество

"Инвест пропърти" вече е публично дружество, след като на вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор вписа дружеството в публичния регистър. В момента дружеството е в процес на увеличение на капитала до 650 хил. лв. Дейността на дружеството със специална инвестиционна цел е секюритизация на недвижими имоти, като досега основните проекти са насочени към Северозападна България. До момента фондът има три обявени проекта - за жилищна сграда във Враца и два индустриални парка - един във Видин и още един във Враца. Жилищната сграда по план трябва да започне да се изгражда през тази година и да бъде завършена след две години. Тя ще бъде луксозно строителство, ще се намира в идеалния център на града и в нея освен жилищни ще има и търговски площи. Инвестицията ще струва 5.2 млн. лв., а разгърната застроена площ ще е 9 хил. кв.м.


Следващият проект, който ще бъде започнат, е индустриалният парк също в град Враца, който трябва да бъде завършен пред 2008 г. Той ще струва 1.7 млн. лв. и разгънатата му застроена площ ще бъде 25 хил. кв.м. Третият проект ще струва 2.7 млн. лв. и с него град Видин трябва да се сдобие с нов индустриален парк също с площ 25 хил. кв.м.


Дружеството е с институционален инвеститор ,,Елана Високодоходен фонд", който притежава 30%, дял от 55% държи Михаил Петков, а останалите акции са разпределени в по-дребни пакети между физически лица.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK