,,Актив пропъртис" ще набира още до 23.4 млн. лв.

Парите ще се използват за строеж на комплекс в Пловдив

Съветът на директорите на ,,Актив пропъртис" е взел решение капиталът на фонда да се увеличи от 5.2 на 20.8 млн. лв., стана ясно от съобщение на борсата. Всеки инвеститор ще получи, за да притежава една акция, правото да запише три нови с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1.5 лв. За записване са предложени 15.6 млн. акции, което означава, че ако бъдат записани всичките, в дружеството ще постъпят 23.4 млн. лв. заради по-високата емисионна цена. Дружеството ще използва средствата от увеличението на капитала си за строеж на селище от затворен тип в гр. Пловдив, чийто строеж по плановете на дружеството трябва да започне през пролетта на следващата година. Тъй като съобщението не е обнародвано в Държавен вестник, датите за търговия на правата и последният ден за покупка на акции с право на участие в увеличението все още не са обявени. Инвестиционен посредник по увеличението е ,,Първа финансово-брокерска къща", а банката депозитар е Райфайзенбанк Условието, за да се приеме увеличението за успешно, е да бъдат записани и платени поне 5.2 млн. акции. Предишното увеличение на капитала му беше през февруари, тогава той нарасна от 650 хил. лв. на сегашните 5.2 млн. лв.


Проектът ни в гр. Пловдив е достатъчно мащабен, за да насочим към него средствата от това увеличение, коментира изпълнителният директор на ,,Актив пропъртис" Дилян Панев. Той поясни, че става въпрос за селище от затворен тип, което ще се изгради в област от града, известна като ,,4-ти километър". Основното строителство ще бъде от къщи, както и от ниски жилищни блокове. Досега фондът е купил част от земите, на които ще се строи, останалите ще бъдат купувани с пари, които фондът ще събере от борсата. Според Дилян Панев строежът трябва да приключи за три години, което означава, че през пролетта на 2010 г. селището трябва да е готово. Досега ,,Актив пропъртис" има инвестиция в търговски и бизнес център "Филипополис" в Пловдив, където в началото на септември купи правото на собственост върху подземен паркинг в комплекса. В София инвестицията на дружеството е в бизнес център ,,Актив" на бул. ,,Цариградско шосе", където е и офисът му.
Счетоводният отчет на дружеството към трето тримесечие показва нетна печалба 493 хил. лв., приходите от услуги са 222 хил. лв., а с графа ,,Други" дружеството има постъпления в размер на 907 хил. лв. Общите приходи от дейността са били 1.13 млн. лв., в активите е записано, че фондът притежава земи на стойност 3.309 млн. лв. и инвестиционни имоти за 1.802 млн. лв. Малко повече от 1.2 млн. лв. са задълженията към получени заеми към банки и небанкови институции. ,,Актив пропъртис" получи лиценз от КФН като дружество със специална инвестиционна цел през април 2005 г. За миналата година дружеството разпредели 0.0054 лв. дивидент на акция.
---------


Основни параметри на новата емисия
Планирано увеличение 15.6 млн. лв.


Очаквани постъпления 23.4 млн. лв.


Капитал след увеличението 20.8 млн. лв.


Минимален праг, за да бъде успешно 5.2 млн. лв.


Съотношение права/нови акции 1/3


Емисионна стойност на акция 1.5 лв.
Използване на средствата Селище от затворен тип в гр. Пловдив

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK