"Синергон холдинг" пуска два взаимни фонда

Управляващото дружество "Синергон асет мениджмънт" пуска първите си два договорни фонда. Комисията за финансов надзор (КФН) разреши на дружеството да организира "Синергон профит" и "Синергон престиж" на заседанието си в сряда.


"Синергон профит" може да инвестира половината си активи в акции, което го нарежда сред фондовете с високорискова стратегия. Комисията е разрешила до 90% от активите на фонда да се инвестират в акции, издадени от български компании, и до 50% в акции и търгуеми права, издадени от чуждестранни компании. Освен това фондът може да вложи до 30% от активите си и в акции, издадени от инвестиционни дружества, дялове на други взаимни фондове, ипотечни облигации и други дългови книжа, издадени от български или чуждестранни банки.


"Синергон престиж" може да се зачисли към фондовете нискорискова стратегия в зависимост от това как ще структурира портфейла си. Комисията е разрешила фондът да инвестира до 90% от активите си в дългови ценни книжа на български компании, до 50% в акции и търгуеми права на чуждестранни компании и до 30% в акции на инвестиционни дружества, дялове на други взаимни фондове, както и ипотечни облигации и други дългови книжа, издадени от български или чуждестранни банки.


Учредители на "Синергон асет мениджмънт" са "Синергон холдинг" с 90% и изпълнителният директор на Българската фондова борса Бистра Илкова с 10% от капитала според справка в публичния регистър на КФН.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK