"Топливо" удвоява консолидираната си печалба

Почти двойно - до 3.883 млн. лв., се повишава консолидираната печалба на "Топливо" АД за деветмесечието, показват данните от отчета, представени пред Българската фондова борса. За същия период на миналата година положителният финансов резултат е бил 2 млн. лв. Неконсолидираният отчет на компанията, публикуван преди месец, показваше печалба от 3.896 млн. лв. Приходите от дейността са се увеличили с над 30 млн. лв., достигайки 207 млн. лв., а печалбата от дейността е 4.57 млн. лв. Разходите по нея са 202.5 млн. лв. Ръст от 6% има и при активите на "Топливо", които на деветмесечна база са 143 млн. лв., от които по-голям дял имат стоките, които са на стойност 44 млн. лв., земите и терените дават 23.7 млн. лв. от сумата на активите, по-малко - 22.744 млн. лв., е делът на сградите и конструкциите.


"Топливо" има задължения към свързани предприятия в размер на 5.746 млн. лв., като това е заемът, който дружеството е взело от мажоритарния си собственик "Синергон холдинг". Към банки и небанкови институции задълженията са 3.26 млн. лв. Акционерният капитал на дружеството е 4.334 млн. лв., но в момента тече процедура по увеличение на капитала с още 1.083 млн. лв. Търговията с правата от увеличението на капитала вече приключи, а в сряда се проведе и аукционът, на който бяха предложени 552 хил. права, всичките изкупени на цени от 1.52 лв. до 1.33 лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK