Печалбата на "Албена" се понижава

Консолидираните данни на курортният комплекс Албена не показаха изненади и както неконсолидираната, така и консолидираната нетна печалба на компанията се запазва по-ниска спрямо миналогодишния резултат.


Според консолидирания финансов отчет за деветмесечието, представен пред Българската фондова борса, нетната печалба на курорта възлиза на 23.44 млн. лв. спрямо 26.56 млн. лв. в края на миналия септември, което е понижение около 12 на сто.


През летния сезон повечето морски курорти отчетоха засилен туристически поток, което рефлектира върху приходите на туристическите дружества и съответно повечето отчетоха ръст на приходите си. Това обаче не им помогна да увеличат нетните си резултати и повечето завършиха деветмесечието с по-ниска нетна печалба спрямо същия период на 2005 г. Такава е ситуацията и при "Албена". Компанията отчита ръст около 5 на сто в приходите си от 88.15 млн. лв. на 92.34 млн. лв. Основна част от тях са от постъпления от продажба на услуги, които за периода се покачват от 43 на 44.5 млн. лв. Повишават се и постъпленията от стоки от 34 на 36 млн. лв. Повечето приходи обаче не са достатъчни, за да покрият и близо 12.5% ръст в разходите на курорта.
"Албена" отчита най-значително повишение в разходите за материали и възнаграждения на персонала. Общите разходи на курорта достигат 68.7 млн. лв. спрямо 61 млн. лв. година по-рано.


Книжата на курорта поскъпнаха леко с 0.46% в последния ден на миналата седмица. Позицията затвори на средна цена 77.28 лв. за акция при отваряне на ниво от 76.93 лв., като общо 51 акции смениха собствениците си.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK