"Грамърси увеличи дела си в "Софарма"

Фонд на групата вече притежава почти 17% от компанията

"Грамърси емърджинг маркетс фънд" (Gramercy Emerging Markets Fund) увеличи дела си в "Софарма", стана ясно от седмичния бюлетин на Централния депозитар. Американският инвестиционен фонд вече притежава 16.98%, като го увеличи с 4.09%, или 5.4 млн. акции. Сделката стана на 28 ноември, когато беше първият ден за търговия с новите акции от увеличението на капитала на фармацевтичната компания, който достигна 132 млн. лв. Стойността й беше за над 36 млн. лв., като цената на една акция беше 6.7 лв.


Фондът за възникващи пазари е част от групата на "Грамърси", като притежава дялове и в капитала на Българо-американската кредитна банка и други големи български компании. Наскоро групата придоби и дела от 25% на "Тексако" в "Приста ойл", която обаче за момента не е публична, но ръководството й е заявило такива намерения. Групата "Грамърси" закупи наскоро и "Бизнес парк София" за 180 млн. евро. Към юли тази година капиталът на щатската група се изчислява на 1.4 млрд. долара, а компанията управлява активи с балансова стойност 3.5 млрд. долара. В момента тя управлява общо пет фонда.
Големи инвестиции на фонда


Дружество - Дял от капитала
Софарма 16.98%


БАКБ 10.02%


БТК 9.77%


Приста ойл 25%


----


Източник: ЦД, БФБ, Приста ойл

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK