След седмица тръгват правата на "Хелт енд уелнес"

Търговията с правата от увеличението на капитала на "Хелт енд уелнес" АДСИЦ ще започне на 18 декември и ще продължи до 3 януари, съобщи Българската фондова борса. Правата ще се търгуват на първичния пазар до 22 декември, а акции ще могат да се записват до 25 януари. Всяко право ще дава възможност за записване на една акция с номинална и емисионна стойност 1 лв. В момента дружеството със специална инвестиционна цел е с капитал 750 хил. лв., а предложените за записване акции са 22.5 хил. броя. Тоест, ако всички те бъдат записани, фондът ще получи от борсата 225 хил. лв., а капиталът му ще достигне 975 хил. лв. Инвестиционен посредник по продажбата е "Ти Би Ай инвест", който е свързан с учредителите на дружеството. "Хелт енд уелнес" получи лиценз от Комисията за финансов надзор на 29 ноември, като негови учредители са договорните фондове на Ти Би Ай - "Динамик" с 20% и "Хармония" с 10%, както и "Аквафинанс" ЕООД с 40%, "ТЦ Имоти" ЕООД с 13.34%, "Имо Актива" ЕООД с 10% и "Дуковци" ООД с 6.66% от капитала. От дружеството все още не са съобщили в какви имоти приоритетно ще инвестират.


Нов проект на друго дружество със специална инвестиционна цел очаква одобрение -"Инвест пропърти" - Враца, свиква извънредно общо събрание на 7 февруари, на което акционерите ще решават за покупка на имот с построени върху него сгради в Южната промишлена зона на гр. Видин. Имотът е с площ 43.2 хил. кв.м, а договорената цена е 3.2 млн. лв. Последната дата за покупка на акции с право на глас е 22 януари.


Поредната покупка на имоти направи "ФНИ България" - дружеството е придобило три нерегулирани имота в кв. Симеоново, съобщи БФБ. Те са съседни, с обща площ от 10 377 кв.м и се намират срещу "Бизнес парк София" до южната дъга на околовръстния път на столицата. Новозакупените имоти имат обща граница с придобит по-рано тази година парцел от 8.9 хил. кв.м, върху който се строи "Бизнес център Камбаните", поясняват от "ФНИ България".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK