НЕК избира интернет доставчик

Договорът е за три години

Националната електрическа компания (НЕК) обяви открита процедура за избора на интернет доставчик. Това става ясно от съобщението за търга, публикувано в електронния регистър на Агенцията по обществени поръчки.
Компанията ще сключи три годишен договор за ежемесечната доставка на комуникационна свързаност и интернет, като ще плаща за услугата на равни вноски всеки от 36-те месеца на договора.
Всички компании, които искат да участват, могат да подават офертите до 29 януари 2007 г. Това е и датата, до която могат да се сдобият с документация за участие в откритата процедура срещу цена от 240 лв. Същата дата е определена и за отварянето на подадени оферти.
Всички кандидати трябва да платят гаранция за участието си в процедурата, която е определена на 8500 лв. Според правилата за обществените поръчки тези гаранция не бива да е повече от едно на сто от стойността на договора след това, което в случая ще е 850 хил. лв.
НЕК не е посочила конкретните параметри, по които ще оценява офертите на кандидатите, а само, че оценката ще е комплексна и ще се търси икономически най-изгодната.
От всички кандидати се изисква да представят както обичайните регистрационни документи за дружествата си, така данни за структурата на компанията, каталози и проспекти, сертификати за контрол на качеството. НЕК иска от кандидатите и парафиран проект на договор.
Днес изтича срокът за участие в търга за изграждането на телекомуникационната мрежа на НЕК. Проектът се финансира с кредити от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и със собствени средства на компанията. Планира се мрежата да е дълга 2200 км и да се използва за пренос на данни, международен трафик и за наети линии от останалите оператори. Тя ще обслужва всички потребители на НЕК - диспечерско, административно, стопанско управление и др.
Предвижда се мрежата да бъде изградена за поне три месеца. Преди време ръководството на компанията заяви, че възнамеряват да изградят оптичната мрежа до края на 2007 г. и да регистрират телекомуникационно дружество "НЕК тел", след като преструктурират компанията до края на 2006 г. Целта на компанията е да изгради най-голямата оптична мрежа след тази на БТК.
В момента НЕК има мрежа от около 700 км главно в Централна България. Вече са изградени отсечките София - Пловдив и Плевен - Мизия - Козлодуй. Проектът е част от програма "Енергия 2", която предвижда рехабилитация и модернизация на електропреносната система и подпомагане на присъединяването на българската електроенергийна система към Съюза за координация при преноса на електрическа енергия (Union for the Co-ordination of Transmission of Electricity - UCTE).

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK