Веригата "Зора" открива нов магазин

Българската верига за бяла и черна техника открива днес своя нов магазин, който се намира в Божурище до София. Обектът е част от по-голям търговски център, в който ще има още магазин за играчки и други стоки за дома. Сред асортимента има техника с марките "Краун", "Индезит", "Електролукс", "Зануси", Ел Джи, Ел Си Ди и др. Това е третият хипермаркет на веригата в столицата. Той ще бъде в един комплекс заедно с веригата за детски играчи и стоки "Хиполенд". Инвеститор в комплекса е самата верига "Хиполенд", която скоро също ще открие обекта си.


До няколко дни веригата "Зора" ще открие още един свой хипермаркет, който ще се намира в Хасково. През тази година компанията откри още обекти във Варна, Бургас, Габрово, Враца, Пазарджик. Общата инвестиция за тази година се очаква да достигне 10 млн. лв., а за следващата се предвиждат още толкова средства.


През 2007 г. компанията предвижда да отвори общо поне 5-6 шест обекта, като някои от тях ще са с по-малки размери и ще са част от новостроящи се молове. Компанията очаква през тази година оборотът й да достигне 60 млн. евро.


Другите вериги за техника също в момента са в процес на разрастване и планират и през следващата година да развиват търговската си мрежа. Съвсем наскоро веригата "Технополис" откри най-новия си обект в Благоевград. През следващата година "Технополис" също планира да инвестира 10 млн. евро в отварянето на четири нови хипермаркета - във Велико Търново, Хасково, Габрово, Кърджали. "Техномаркет" също планира развитие на бизнеса си както в България, така и в другите страни в региона. Преди дни собственикът на веригата - "Екуест", обяви, че в началото на следващата година ще са готови и първите магазини на "Техномаркет" в Румъния.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK