За незастроени имоти също ще се плаща такса смет

През следващата година събраната такса смет в Плевен ще се разпределя за всяка отделна услуга. Решението беше взето на заседание на общинския съвет в града. За сметосъбиране и сметоизвозване ще отиват 50% от общата такса, 15% за обезвреждане на битови отпадъци в депо и 35% за поддържане чистотата на местата за обществено ползване.


За незастроените имоти в строително-регулационните граници на населените места ще се начислява такса за битови отпадъци в размер на 35% от общата такса смет, решиха още общинските съветници. Решението на съвета е за промяна само на пропорциите на диференцираното събиране на таксата по видове услуги и не се променя начинът на определяне на таксата за битови отпадъци, каза на сесията кметът на Плевен Найден Зеленогорски.


Той припомни, че през тази година се проведе открита процедура по Закона за обществените поръчки за възлагане на дейностите по поддържане на чистотата на местата за обществено ползване. За по-добро изпълнение на тези дейности и пълен обхват на поддържането беше прието градът да бъде разделен на четири района, като фирмите кандидатстваха и бяха оценявани за всеки район поотделно. Сключените договори гарантират поддържането на по-голяма площ и с по-голяма честота и ангажирането на повече техника и работници, поясни кметът.


През 2007 г. се предвижда с отделна процедура да бъде възложено и поддържането на гробищните паркове във всички населени места в община Плевен. Това налага и повишаване на тежестта на услугата поддържане чистотата на местата за общественото ползване, като предложението е процентът от общата такса да бъде променен от 30 на 35%.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на ***
    *****
    Неутрално

    за незастроен и необитаем двор или парцел да се плаща данък сгради и смет, но за нови непродадени апартаменти вероятно не се плаща нищо. То иначе де ще му излезе краят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK