Туристите имат интерес към алтернативните пътувания в България

Интересът към България по време на туристическото изложение в Щутгарт е голям и особено търсени са алтернативните пътувания. Това обяви председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова в третия ден на международното изложение. Туристическата борса CMT (Caravan-Motor-Touristik) е едно от най-големите събития за масов туризъм и тази година България е страна партньор в него.


Посетителите на щанда търсят информация за различните алтернативни форми на туризъм и това много ни радва, каза Соколова. По думите й интересът на туристите е насочен към културен туризъм, винен туризъм, различни тематични турове, караванен туризъм и др.


България се представя на изложението в Щутгарт с повече от 20 туристически компании. Участието на страната като партньор на организаторите е съпроводено с културна програма, концерти, прожектиране на филми и др. В първия ден от изложението участниците от България дадоха пресконференция, към която имаше сериозен интерес и се задаваха много въпроси, посочи Соколова. България се представи и по време на галапрограмата при откриването на изложението, в която трупата на Нешка Робева танцуваше пред 2 хил. поканени гости.
През изминалите четири дни българският туризъм се представи и на друго международно изложение в норвежкия град Осло, съобщиха от Държавната агенция по туризъм. Страната ни участва за първи път на това изложение заедно с над 1000 изложители от 61 страни. Акцентите на българския щанд бяха морски, културен и СПА туризъм, обявиха още от агенцията. В изложението участваха компаниите "Албена" АД, "Пингуин травел", Съюзът на собствениците в Слънчев бряг и "Алма тур" БГ.


През миналата година туристите от Норвегия бяха близо 69 хил., което е с над 70 на сто повече от предходната. През 2006 г. туристически пакети за България са предлагали три от най-големите туроператорски компании на норвежкия пазар - "Май травел Норуей" (My Travel Norway), "ТУИ Норуей" (TUI Norway) и "Аполо Норуей" (Apollo Norway). Норвежките туристи предпочитат предимно Черноморието, както и културно-познавателни обиколки.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK