"Хелт енд уелнес" набира 15 млн. лв

Фондът за имоти пуска облигации за 7 млн. евро

Фондът за имоти "Хелт енд уелнес" АДСИЦ иска да набере 15.5 млн. лв. За целта компанията е издала облигации за 7 млн. евро и смята да вземе банков кредит за 1.9 млн. лв. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на покупката на имотите, които компанията придоби наскоро, поясни Димитър Въртигов, управляващ на дружеството.


Наскоро фондът закупи 11 имота в с. Огняново, Гоцеделчевско, с площ 106 дка и 3 имота в курорта Цигов чарк, при язовир "Батак", с площ 28.9 дка. Дружеството придоби още и два балнеоложки центъра. Единият център представлява дворно място с площ 13.5 дка заедно с построените в имота сгради "Балнеохотел Родопи" и гаражи във Велинград, а другият - балнеосанаториум "Средна гора" в Хисар със застроена площ 1946 кв.м, състоящ се от хотелска и балнеолечебна част.


"Хелт енд уелнес" вече са сключили облигационния заем, който е със срочност 60 месеца и падеж през 2012 г. Дълговите книжа са с номинал 1000 евро и ще изплащат лихва от 7.75% на годишна база на всяко шестмесечие, сочи съобщение в Държавен вестник. Облигациите са обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, свободно прехвърляеми, неконвертируеми и обезпечени с първа поред договорна ипотека в полза на банка - довереник на облигационерите, върху закупените недвижими имоти.


Банковият кредит ще се предостави от Корпоративна търговска банка със срок на погасяване 60 месеца с 6-месечен гратисен период, годишна лихва 7.75% и обезпечение с втора поред ипотека върху закупеното от дружеството дворно място във Велинград.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK