Близо 250 туристически компании ще се представят на "Ваканция"

Близо 250 туроператори, агенции, туристически обекти, общини, сдружения и други специализирани организации ще се представят тази година на най-голямото туристическо изложение в България "Ваканция", съобщиха организаторите от "Прим експо". Събитието ще се проведе от 22 до 24 февруари в НДК. Изложението ще бъде придружено от съпътстваща програма, в която ще се обсъждат актуални в туристическия бранш проблеми.


Заедно с "Ваканция" ще се проведе и изложението "СПА експо", в което акцентът е поставен върху развитието и възможностите на СПА туризма. Това беше водеща тема и при представянето на България на големите международни изложения в Англия, Германия и други страни.


Една от обсъжданите теми по време на изложението ще е развитието на балканския туризъм и сътрудничеството на компаниите от страните от региона. Кръглата маса е по инициатива на триото БХРА, БТК и БАТА, както и на Балканския алианс на хотелиерските асоциации и Балканската федерация на асоциациите на туристическите агенти.
По инициатива на БАТА ще се обсъди проблемът с ДДС в туризма и облагането на основните туристически услуги (хранене, настаняване и транспорт) със ставка от 7%. Новата асоциация на туроператорите и на туристическите агенции, която е наследник на сдружението на Ята агенциите - АБТТА, ще организира дискусия за административните и данъчните бариери пред туризма в България. Програмата включва и кръгла маса по актуалните проблеми в туризма, в която ще участват представители на Държавната агенция по туризъм и местната власт. Съюзът на българската туристическа индустрия ще организира дискусия по проблемите на системата HACCP, която от началото на годината стана задължителна за обектите, в които се приготвя и предлага храна.


Някои представители на туристическия бизнес ще използват изложението, за да представят новите си продукти или проекти. Така например "Роял холидей", който е собственик на хотел "Девин", хотели във Велико Търново, Пампорово и др., ще представи най-новия си обект - "Парк хотел Пирин" в Сандански. Туроператорът "Астрал холидейз" ще популяризира новото си партньорство с "Травел шопинг център &травел онлайн" (Travel shopping center & travel-on-line).

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK