Над 1 млн. права на "Актив пропъртис" са се изтъргували

Близо 1.5 млн. права на "Актив пропъртис" са се изтъргували за двете седмици на търговия с тях на фондовата борса, която приключи вчера. Издадените от дружеството със специална инвестиционна цел права са общо 5.2 млн. броя, като всяко дава възможност за записване на три акции с емисионна стойност 1.5 лв. Тъй като всеки акционер във фонда към 15 декември получава по едно право, което може да използва, като запише от новите акции или като ги продаде на борсата, все още не се знае колко са записаните права и дали увеличението ще бъде успешно. На аукциона, който ще се проведе на 26 февруари, ще бъдат предложени правата, които са останали незаписани и неизползвани за увеличението. Ако то бъде успешно, "Актив пропъртис" ще стане с капитал от 20.8 млн. лв., в момента той е 5.2 млн. лв. За да се счита увеличението за успешно, поне една трета от предложените акции трябва да са записани, което означава минимум удвояване на капитала.


Ако всички акции бъдат записани, фондът за имоти ще вземе 23.4 млн. лв. Правата са се търгували досега на средна цена 0.09 лв.


Досега "Актив пропъртис" има няколко проекта в София и в Пловдив - в столицата това е завършеният вече бизнес център "Актив" на бул. "Цариградско шосе", в който фондът притежава магазин и паркоместа, в Пловдив има участие в търговски и бизнес център, както и административна сграда и вилно селище в града. От бизнес център "Актив" дружеството получава годишен наем 182.6 хил. лв., като до 2010 г. над 80% от инвестицията трябва да бъде възвърната. Административната сграда в Пловдив се отдава за над 112 хил. лв. наем, а очакваните приходи от наем в търговски център "Филипополис" са 320 хил. лв., след като стойността на самата сделка е 2.1 млн. лв.


"Актив пропъртис" има закупен терен от над 60 хил. кв.м също в Пловдив, където най-вероятно ще бъде изградено селище. Средствата от увеличението ще бъдат използвани за довършване на проектите на компанията.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK