"Юрий Гагарин БТ" инвестира 7.8 млн. лв.

Средствата са за оборудване

Бившата фабрика за опаковки на "Булгартабак холдинг" "Юрий Гагарин БТ" планира да вложи 7.8 млн. лв. през тази година за инвестиции в печатната си дейност, съобщиха от компанията в съобщение до Българската фондова борса.


Средствата ще бъдат инвестирани за внедряване на системи за предпечатна подготовка и закупуване на машина за офсетов печат. Новото оборудване се планира да бъде въведено в експлоатация през първото полугодие на 2007 г., пише още в съобщението.


Фабриката, която беше продадена в началото на октомври 2006 г. на дружество на кипърска офшорка - "Баранко" ЕООД, се занимава основно с производството на многоцветни етикети и опаковки от хартия и картон за цигарената, хранителната, козметичната и фармацевтичната промишленост. Дружеството реализира около 80% от приходите си основно от продажби на дружества от групата на "Булгартабак". Според отчета на компанията към последното тримесечие в края на септември фабриката е сключила тригодишни договори с четирите цигарени фабрики на "Булгартабак холдинг" - "Благоевград БТ", "Пловдив БТ", "София БТ" и "Стара Загора БТ", за доставка на печатни материали и филтрови пръчки. За последното тримесечие на миналата година компания е реализирала 37 млн. лв. продажби от продукция, докато нетната печалба за периода възлиза на едва 803 хил. лв. Продажбите бележат спад от близо 12 на сто, докато печалбата се понижава със 71% за тримесечието.


В сряда на борсата бяха изтъргувани 205 акции от дружеството, като цената им се повиши с 2.65% до 32.95 лв. за брой.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK