Топ мениджъри в туризма се събират на среща в България

Страната е предпочетена пред други държави от региона

Висши представители на туристическите асоциации от различни страни ще пристигнат в началото на следващата седмица в България, съобщи Националният хотелиерски мениджмънт клуб. Той е домакин и на срещата на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която ще се проведе на 12 март в столичния "Грандхотел София". По време на конференцията ще бъдат организирани срещи на борда на директорите на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, на изпълнителния й съвет и на председателите на хотелски и ресторантьорски асоциации. Изискванията за домакинството бяха свързани с добра комуникация между летището и местата за настаняване, удобни условия, гостоприемство и оперативност, каза Ася Панайотова от мениджмънт клуба. За първи път в София ще има професионална среща на подобна висота, посочи тя.


Българският хотелиерски мениджмънт клуб стана член на международната асоциация преди два месеца. Друг представител на България е Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която обединява голяма част от туристическите обекти в страната.


Централата на международната асоциация е в Париж. Тя е основана през 1946 г. и в момента е призната от ООН за световна бизнес организация в хотелиерството и ресторантьорството. В нея членуват националните асоциации на над 100 държави и 50 световни хотелски вериги.
----Повече от 660 хил. румънски туристи са пътували в чужбина през първия месец на новата година, като България е сред предпочитаните дестинации. Това показват данните на румънския статистически институт, цитирани от "Блумбърг". Според информацията на туроператорите в България през тази година броят на румънските туристи ще отбележи сериозен ръст. Очаква се румънци масово да почиват на Северното Черноморие.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK