"Пловдив Юрий Гагарин БТ" отчете 1.534 млн. лв. печалба за 2006 година

Нетната печалба на "Пловдив Юрий Гагарин БТ" АД-Пловдив (GAGBT) за 2006 год. е в размер на 1 534 хил. лв., съгласно одитирания отчет на дружеството за 2006 год., съобщиха от БФБ-София. За последното тримесечие на миналата година компания е реализирала 37 млн. лв. продажби от продукция, докато нетната печалба за периода възлиза на едва 803 хил. лв. Продажбите бележат спад от близо 12 на сто, докато печалбата се понижава със 71% за тримесечието.


Миналият месец бившата фабрика за опаковки на "Булгартабак холдинг" съобщи, че планира да вложи 7.8 млн. лв. през тази година за инвестиции в печатната си дейност.


Средствата ще бъдат инвестирани за внедряване на системи за предпечатна подготовка и закупуване на машина за офсетов печат. Новото оборудване се планира да бъде въведено в експлоатация през първото полугодие на 2007 г., пише още в съобщението.
Фабриката, която беше продадена в началото на октомври 2006 г. на дружество на кипърска офшорка - "Баранко" ЕООД, се занимава основно с производството на многоцветни етикети и опаковки от хартия и картон за цигарената, хранителната, козметичната и фармацевтичната промишленост.


Дружеството реализира около 80% от приходите си основно от продажби на дружества от групата на "Булгартабак".


Според отчета на компанията към последното тримесечие в края на септември фабриката е сключила тригодишни договори с четирите цигарени фабрики на "Булгартабак холдинг" - "Благоевград БТ", "Пловдив БТ", "София БТ" и "Стара Загора БТ", за доставка на печатни материали и филтрови пръчки.


Днес по позицията минаха общо 430 книжа на дружеството при средна цена от 32.29 лева на акция, което е ръст от 0.28 на сто спрямо последната сделка от вчера.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK