"Аекс" АД предлага по 12.53 лв. за акция на "Ривиера" АД

Мажоритарният собственик на курортния комплекс "Ривиера" - "Аекс" АД – Варна (притежава пакет от 9 114 880 акции или 96.67% от капитала) отправи коригирано търгово предложение към миноритарните акционери в туристическото дружество, съобщиха от БФБ-София. Собственикът възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър.


"Аекс", който е собственост на Весела Кюлева (съпруга на убития банкер Емил Кюлев), предлага да изкупи останалите 3.03%, равняващи се на 313 355 акции на цена 12.53 лв. за ценна книга. Все още Комисията за финансов надзор не се е произнесла по отношение на търговото предложение.


Курортният комплекс излезе на борсата след приватизацията си през 1998 г. През последните години дружеството не е увеличавало капитала си и не е набирало средства от пазара. В началото на януари компанията сключи договор за паричен заем с туроператора "Рибамар България" за 1.5 млн. евро. Компанията отчита нетна печалба от 27 млн. лв. в края на 2006 г. според неконсолидирания годишен отчет, представен на Българската фондова борса. Печалбата идва обаче най-вече от положителни разлики при операции с финансови активи и инструменти, равняващи се на 28.5 млн. лв.
Инвестиционен посредник, упълномощен за търговото предложение към миноритарните акционери на "Ривиера" (RIVR), е "Булброкърс".


КФН все още не е взела отношение към предложението.


Последната сделка с акции на дружеството е сключена вчера, когато минаха 150 акции при цена от 12.15 лв. за брой.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Вал
    *****
    Неутрално

    Това предложение за изкупуване на 3% от миноритарните акционери включва ли акционерите,придобили акции по Закона за масовата приватизация,и има ли такива акционери в това дружество изобщо?Доколкото си, спомням по масова приватизация бяха приватизирани 30 % от капитала на Ривиера АД.Къде са останалите 27%?Ако е останал някой с бонове от масовата приватизация да се обади.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK