Трите банки на "Уникредит груп" се сляха в Уникредит Булбанк

Трите банки от "Уникредит груп" в България - Булбанк, Ейч Ви Би банк Биохим и Хеброс банк, завършиха обединението си и окончателно се сляха в Уникредит Булбанк. Съдебната регистрация на новата мегабанка влезе в сила от 27 април.


Обединявайки в обща структура трите банки, Уникредит Булбанк се превръща в пазарен лидер с активи от над 7.5 млрд. лв. и над един милион индивидуални и корпоративни клиенти. Новосъздадената банка е на първо място и по обем на отпуснатите кредити, които надвишават 4.5 млрд. лв., от които 2.6 млрд. лв. са фирмени кредити. Привлечените депозити от клиенти са 5.3 млрд. лв.


Управителният съвет на новата Уникредит Булбанк включва петима членове: Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет, Петер Харолд, главен оперативен директор и заместник-председател на съвета, Андреа Казини, главен бизнес директор, Станислав Георгиев, главен финансов директор, и Емилия Палибачийска, главен директор "Глобално банково обслужване".


От средата на 2007 г. цялата банкова мрежа на Уникредит Булбанк ще работи на единна банкова IT система. Клоновата мрежа на Хеброс банк вече интегрира подобреното IT решение в началото на април. Въвеждането на новата система наложи смяна на IBAN номерата на клиентите на банката. Процесът продължава с банковата мрежа на Ейч Ви Би банк Биохим, която ще се присъедини към новата система от 7 май. В края на юни с подобрената банкова платформа ще заработят и досегашните клонове на Булбанк. "Въвеждането на новата IT система е предизвикателство за нас. Осъзнаваме, че е възможно малка част от клиентите ни да изпитат временно неудобство, за което бихме искали предварително да поднесем извиненията си. Но още от средата на 2007 г. всички клиенти ще могат да усетят подобрението в обслужването", обясни Хампарцумян.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK