Силното представяне на "Златна Панега" увеличи печалбата на "Титан"

Най-големият гръцки производител на цимент "Титан цимент" отчете ръст на чистата си печалба за първото тримесечие на годината 18% до 51 млн. евро, посочиха от компанията. В основата на силните резултати стои разширяването на дружеството извън страната, най-вече в България, както и увеличеното търсене на жилища на гръцкия пазар. Топлото време и бумът на ипотечните заеми в южната ни съседка доведе до ръст на търсенето на строителни материали. В същото време обаче продажбите за периода отчитат слаб ръст от 2% до 342 млн. евро.


Югоизточна Европа отчете най-добри резултати за тримесечието, отбелязаха от компанията. Българските операции на "Титан" - "Златна Панега" замениха вноса на суровини за производството с местна продукция, което доведе до значително подобрение на финансовите резултати. За тази година "Титан цимент" ще продължи да инвестира в разширяване на капацитета в българското предприятие.


За цялата 2007 г. гръцкото дружество очаква забавяне на търсенето на строителни материали в страната, а това в Европа и в Египет ще продължи да нараства.


"Титан цимент" работи на пазарите в Гърция, САЩ, Египет, България и Македония. Основните й конкуренти в Гърция са "Хераклес" (Heracles), чийто мажоритарен собственик е френската "Лафарж" (Lafarge). Дневник

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK