Червен бряг ще ремонтира уличната мрежа

Община Червен бряг започва текущ ремонт на улиците в кметствата и в гр. Червен бряг. Обявлението за насрочения открит конкурс е публикувано в електронния сайт на обществените поръчки. Стойността на строителните работи не трябва да надвишава 374 хил. лв., се казва още в обявлението.


Срокът на договора, който ще бъде сключен с избрания изпълнител, е до 30 септември т.г. Гаранцията за участие е парична сума или банкова гаранция в размер на 3000 лв. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 3% от стойността на договора.


За доказване на техническите си възможности кандидатите трябва да приложат и списък на договорите за строителство, изпълнени през последните 5 години, придружени от препоръки за добро изпълнение за най-важните строителни обекти. Документацията за участие може да бъде получена до 30 май срещу 50 лева. Срокът за подаване на оферти е до 17.00 часа в същия ден. Процедурата за избор на изпълнител е насрочена за 31 май.


Общата дължина на уличната мрежа в Червен бряг е 38.97 км. На ремонт подлежат само 8 улици от нея, поясни Лилия Иванова, младши експерт "Обществени поръчки" в общината. Тя уточни, че на ремонт подлежат и улиците в 12 населени места в общината - Девенци, Телиш, Радомирци, Рупци, Сухаче, Летица, Ракита, Глава, Горник, Бресте, Реселец и Чомаковци. След сключването на договор с изпълнителя общината ще назначи комисия за инвеститорски контрол, която да определи кои участъци ще бъдат ремонтирани, допълни Лилия Иванова. Тя поясни, че първо ще трябва да бъде почистена уличната мрежа от кални наноси, след което ще бъде положена твърда асфалтова настилка. Средствата за ремонтите ще бъдат осигурени от бюджета на общината.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK