Познати лица отново водят в City

Седмица преди финала на борсовата игра City участниците в нея продължиха да увеличават печалбите си.


След седмиците, в които топ 5 на играчите се въртяха под омагьосаните 10 процента доходност, лидерите по постигната доходност в топ 5 без изключение до момента заработват над 1000 допълнителни лева към стартовия си пакет.


След обновяването на резултатите от играта в понеделник сутринта класацията беше оглавена от анализатора Теодор Минчев (tminchev), който се върна на първото място след над месечно отсъствие с рекордната заработена сума от 1872 лева.
В първата десетка са познати имена, сред които повечето за известно време са оглавявали класацията. Паралел с динамиката на индекса на 20-те най-ликвидни компании на борсата "Дневник 20" показва, че формираната от първите в играта доходност надхвърля три пъти ръста на показателя.


Минчев, който е финансов анализатор във финансов сайт и търгува на нашия и световните финансови пазари от 2000 г., заработи нови 464.72 лв. към 10-те хиляди виртуални лева, с които стартира участието си. "Структурирал съм инвестиционния си портфейл на базата на фундаментални очаквания за развитието на българските компании, включени в състава на индекса "Дневник 20" за период от следващата една година. "Оргахим" АД - част от портфейла ми, изнесе изключително добър годишен отчет, като продължава да бъде една от компаниите, търгуващи се с най-добри финансови показатели. Добър консолидиран отчет изнесоха и от "Проучване и добив на нефт и газ", в който отчетоха 85% ръст на печалбата на годишна база", допълни Минчев.


Общият брой на регистриралите свои инвестиционни портфейли инвеститори е 3424, от които 1236-ма играят на печалба.


Точно след десет дни - на 7 юни сутринта, след обновяването на резултатите ще стане ясно кой ще спечели първото интернет издание на City. Победителят ще получи реални 10 хил. лева.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK