"Хелт енд уелнес" няма да разпределя дивидент

"Хелт енд уелнес" АДСИЦ-София (HWELL) няма да разпределя дивидент за 2006 година, тъй като компанията е на загуба. Дружеството със специална инвестиционна цел насрочва общо събрание на акционерите за 20 юли, съобщиха от БФБ-София. Право на глас в събранието имат акционерите, вписани в регистрите на Централен депозитар до 6 юли.


Преди десет дни Съветът на директорите на дружеството взе решение за сключване на анекс към договор за банков кредит от 6 април с Корпоративна Търговска Банка АД за отпускане на допълнителен банков кредит в размер на 1.5 млн. лв., с което общият размер на отпуснатият банков кредит да стане 13.5 млн. лева.


Средствата ще бъдат използвани придобиване на недвижим имот, който се намира се в землището на гр. Варна, в курорта Св. Константин и Елена. Парцелът е в регулация и е с размер малко над 24 хил. кв. метра. Цената му е 17.5 млн. евро без ДДС според съобщение на дружеството до борсата.
По-рано фондът закупи 11 имота в с. Огняново, Гоцеделчевско, с площ 106 дка и 3 имота в курорта Цигов чарк, при язовир "Батак", с площ 28.9 дка. Дружеството придоби още и два балнеоложки центъра. Единият център представлява дворно място с площ 13.5 дка заедно с построените в имота сгради "Балнеохотел Родопи" и гаражи във Велинград, а другият - балнеосанаториум "Средна гора" в Хисар със застроена площ 1946 кв.м, състоящ се от хотелска и балнеолечебна част.


"Хелт енд уелнес" вече са сключили облигационния заем, който е със срочност 60 месеца и падеж през 2012 г. Дълговите книжа са с номинал 1000 евро и ще изплащат лихва от 7.75% на годишна база на всяко шестмесечие. Облигациите са обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, свободно прехвърляеми, неконвертируеми и обезпечени с първа поред договорна ипотека в полза на банка - довереник на облигационерите, върху закупените недвижими имоти.


Дружеството, чиито книжа се търгуват от скоро на борсата не е сред най-ликвидните. За последно сделка с емитента е сключвана на 31 май, когато мина 1 акция при цена по номинал от 10 лв. за брой.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK