"Банка Пиреос България " придоби лизинговата "Дирент"

"Банка Пиреос България" придоби 100% от акционерния капитал на лизинговата компания "Дирент България" АД. Покупката ще разшири дейността на банката с лизингови продукти и услуги. "Дирент България" е специализирана в оперативен лизинг, притежава активи на обща стойност 5 млн. евро. Тя има над 120 клиенти и сключени лизингови договори за 350 леки и лекотоварни автомобили.


В България банка "Пиреос" предлага лизингови продукти и услуги чрез своите две дъщерни дружества - "Пиреос Лизинг България" и "Пиреос Авто лизинг България". В момента "Пиреос лизинг" е петата по големина в бранша с пазарен дял 5.93%, като в края на 2006 г. дружеството е финансирало сделки за над 74 млн. евро. Сред клиентите на "Пиреос лизинг" са някои от най-големите компании, опериращи на българския пазар, значителен брой малки и средни предприятия и множество индивидуални клиенти.


"Банка Пиреос " планира да запази своите водещи позиции на българския лизингов пазар, да увеличи пазарния дял и клиентската си база и да продължава да предлага на своите клиенти пълна гама конкурентни лизингови продукти и услуги.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK