КЗК отхвърли искането на "Щрабаг" за спиране на ремонта на улиците в София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не е допуснала спиране на процедурата за възлагане на обществената поръчка за текущ ремонт на улиците в София, съобщиха от държавния орган. Конкурсът беше оспорен от консорциума "Инжстрой - Щрабаг", който не спечели нито една от зоните. Австрийската компания поиска дори спиране на подписването на договорите с победителите, докато спорът не бъде решен.


Според КЗК искането на жалбоподателя е немотивирано. Комисията е преценила, че спирането или забавянето на поръчката би могло да създаде реална опасност от увреждане на обществения интерес, се посочва още в съобщението.


За първи път тази година столицата беше разделена на три зони, като поръчките бяха спечелени от консорциуми на "Главболгарстрой" с президент Симеон Пешов, сдружение "Пътища - София" на Васил Божков и обединение "Пътища и съоръжения 2009" с управител Цоло Вутов. За две от зоните "Щрабаг" остана на второ място. Според представителя на компанията у нас Илия Тасев те оспорват по принцип поръчката, защото смятат че не са оценени справедливо по критерия "техническо оборудване". Ако само по него ни се присъдят точките на третия, то ние печелим и двете зони, в които останахме втори съответно след "Пътища" и "Пътища и съоръжения", каза Тасев. Освен това по думите му "Щрабаг" са дали най-ниски единични цени за тези две зони.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK