"Актив пропъртис" разпределя по 0.028 лв. дивидент на акция

Фондът за имоти "Актив пропъртис" (AKTIV) ще разпредели дивидент в размер на 2.8 стотинки на акция от печалбата си за миналата година, съобщиха от БФБ-София. Решението е било взето от общото събрание на акционерите, проведено 6 юни. Началната дата за изплащане на дивидента е 26 юни.


Така 558 531.41 лв. или 98.9% от реализираната печалба за миналата година се разпределя като дивидент. Фондът разпределя дивидент сред акционерите си за втора поредна година. Миналата година собствениците получиха по 0.058 лв. на акция.


Силният ръст в положителния финансов резултат идва от продажбата 45 дка земя в пловдивската местност Орешак за 905 хил. лв. Дружеството я закупи през март миналата година за 439 хил. лв., като три месеца по-късно успя да я продаде на двойно по-висока цена. Една част от имотите там - около 12 дка, влязоха в регулация, което автоматично повиши цената им. Така приходите за миналата година са достигнали 1.713 млн. лв. като от тях 299 хил. са от наеми, а основната част е от препродажбата на парцелите.
Преди седмица "Актив пропъртис" направи поредната си покупка. дружеството придоби право на собственост върху 1/12 идеални части от два незастроени недвижими имота с обща площ от 16 522 кв.м. Имотите са в УПИ за Парк Отдих и култура, гр. Пловдив.


Основната дейност на компанията в момента е съсредоточена в проекта й в Пловдив за изграждането на жилищен комплекс на 4-ти километър. Проектът за него трябва да е готов до три месеца, уточни Панев, а през есента да започне строителството. Цялото инвестиционно начинание е за 41 млн. евро и трябва да се реализира в рамките на 36 месеца. Дружеството притежава няколко обекта - паркоместа и магазин в многофукционалата административна сграда "Актив" на бул. "Цариградско шосе" в София и подземен гараж в търговски и административен комплекс в централната част на Пловдив.
От сутринта по позицията минаха общо 1000 акции при цена от 1.52 лв. за брой.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK