"Дунав турс" няма да разпределя дивиденти

Русенската корабна компания "Дунав турс" няма да разпределя дивидент от печалбата си за 2006 г., която е в размер на 713 хил. лв. Това реши общото акционерно събрание на дружеството. Консолидираната печалба на дружеството за 2006 г. е в размер на над 1.8 млн. лв. Основни акционери в "Дунав турс" са "Индустриален холдинг България" и "Юнионтурс".


През миналата година фирмата, чрез две от дъщерните си компании направи инвестиции за закупуване на луксозни пасажерски кораби. След като разполагаше с четиризвездните плавателни съдове "Русе", "София" и "Русе престиж", "Дунав турс" увеличи флота си с моторните кораби "Хайнрих Хайне" и "Елегант лейди". През 2007 г. двата плавателни съда успешно плават по Дунав, каналите Рейн - Майн - Дунав до Холандия и Швейцария. Последният съд, който стана собственост на русенското дружество, е построен през 2003 г. и предлага на две палуби общо 64 кабини за 128 пасажери. Навигационният сезон за "Елегант лейди" с главния чартьор "Гилям ривер круизес" от Холандия започна в началото на април в Дюселдорф и приключва в края на октомври също в германския панаирен град. До този момент всичките пет кораба на дружеството са превозили около 7 хил. туристи. През ноември българските туристи ще имат възможността да се запознаят и с петзвездния кораб "Елегант лейди", който ще им предложи круизи до Кьолн, Базел и Амстердам.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK