"Банка Пиреос България" отчете рекордна печалба за 2006 г.

"Банка Пиреос България" проведе Общо събрание на акционерите, на което бе приет Доклада на Съвета на директорите за дейността на банката през 2006 г. и годишния финансов отчет.


На събранието "Банка Пиреос България" отчете над 17 700 000 лева (седемнадесет милиона лева печалба след данъци) за миналата 2006 година, което е близо два пъти повече в сравнение с предходната 2005 година (6 213 000 лева). По решение на Общото събрание на акционерите, една десета от печалбата, възлизаща на 1 770 000 лева (един милион седемстотин и седемдесет хиляди) ще бъде заделена във Фонд Резервен, останалата не-разпределена печалба ще бъде използвана за развитието на Банката и осигуряване на капиталовата адекватност на институцията.


"Резултатите на "Банка Пиреос България" за миналата година са повече от добри и потвърждават правилността на стратегията ни за развитие", коментира Атанасиос Куцопулос, Главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България. "Банката ще продължи активното навлизане на пазара на ипотечните и потребителските кредити, като предлага иновативни решения, съобразени с индивидуалните особености на клиентите", продължава Куцопулос.
Съгласно решенията на Общото събрание, Александрос Манос се присъединява към Съвета на директорите на "Банка Пиреос България". Манос ще замени Василики Камбел. Той е Заместник изпълнителен директор и член на борда на директорите на финансова група "Пиреос". Минос оглавява и отдела за корпоративно и инвестиционно банкиране на групата.


Общото събрание на акционерите на банката избра "Прайсуотърхаускупърс Одит" за проверка и заверка на годишния финансов отчет на банката за 2007 година.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK